مازندشورا: رئیس اداره عمران و بهسازی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران از بازدید دکتر کبیر نتاج نماینده نهاد ریاست جمهوری از سکونتگاه‌های غیررسمی شهرستان بهارستان خبر داد.

مازندشورا:به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، دکتر تارانتاش گفت: دکتر کبیر نتاج به منظور تهیه گزارشی از مشکلات مختلف انباشت شده در سکونتگاه‌های غیررسمی شهرستان بهارستان (با تاکید ویژه بر معضلات اجتماعی و فرهنگی) به همراه هیاتی متشکل از نمایندگان شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، فرمانداری، و مدیریت شهری شهرهای گلستان و نسیم شهر، از این سکونتگاه‌ها بازدید کردند.

وی افزود: شهرستان بهارستان بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت را میزبانی می‌کند. مطالعات توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی شهرهای این شهرستان نشان می‌دهند شکل گیری قسمت عمده این شهرها خارج از برنامه‌های رسمی توسعه و برقراری سیستم‌های کنترل رشد (شهرداری‌ها) بوده است. مقایسه میانگین نرخ متوسط رشد سالیانه جمعیت در دوره‌های منتهی به تاسیس شهرداری با میانگین نرخ متوسط رشد سالیانه جمعیت در دوره­‌های پس از تاسیس شهرداری‌های گلستان، نسیم شهر، و صالحیه به ترتیب نمایان‌گر کاهش ۷۷۰، ۴۱۳ و ۴۹۴ درصدی نرخ رشد است. این مهم نشان می‌دهد که اکنون مدیریت شهری در این شهرستان میراث‌دار مشکلات رشد خارج از برنامه و لجام گسیخت دهه‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ در روستاهایی چون اکبر آباد (نسیم شهر فعلی) و سلطان آباد (گلستان فعلی) است و انتقال سرریز رشد جمعیت از کلانشهر تهران و کرج به اسلامشهر و رباط کریم و سرریز مجدد آن به بهارستان موجب تمرکز کم درآمدترین و محروم‌ترین اقشار اجتماعی در این شهرستان شده است.

دکتر تارانتاش تصریح کرد: پس از بازدید مهمترین سکونتگاه‌های غیررسمی این شهرستان، یعنی محلات سلطان آباد، باغ مهندسین، قلعه میر، حاشیه رودخانه شاد چای، همدانک، اورین، خیرآباد و حصارک؛ و توضیحات شهرداران محترم، مهندسین مشاور، و گفت و شنود با ساکنین درباره مشکلات و درخواست‌های آنها، جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهرستان بهارستان در محل فرمانداری و به ریاست فرماندار محترم، جناب آقای دکتر سلیمان پور، برگزار شد و مهمترین برنامه‌های شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، و نهادهای متولی توسعه شهری در شهرستان بهارستان طرح و بررسی شد.

وی ادامه داد: اکنون حساسیت و توانمندی ویژه‌ای در نزد فرماندار، معاونت عمرانی فرماندار، و شهرداران این شهرستان وجود دارد و شهرستان بهارستان می‌تواند به یک پایلوت و الگوی موفق در تجربه‌های بازآفرینی پایدار شهری تبدیل شود.

به این منظور مطالعات نهادی و مدیریت منطقه ­ای یکپارچه شهرستان بهارستان (با تاکید بر گشایش مشکلات مرتبط با اسکان غیررسمی در این شهرستان) در سال جاری توسط شرکت مادر و اداره کل راه و شهرسازی استان تهران اجرا خواهد شد که اولین تجربه بازآفرینی منطقه­ نگر (در مقابل شهرنگر) در کشور ایران خواهد بود و امید است بتواند تبدیل به تجربه‌ای موفق و کارآمد در این زمینه شود.

شهرستان بهارستان اداره تهران شهرسازی استان غیررسمی مشکلات سکونتگاه‌های فرماندار بازآفرینی گلستان مدیریت بهسازی بازدید عمران مهمترین سرریز اکنون تاسیس سلطان شهرداران تبدیل پایدار محترم سالیانه جمعیت مهندسین متوسط تخصصی فرمانداری اجتماعی تاکید تارانتاش ریاست شهرهای توسعه برنامه‌های مطالعات جمعیت منظور