اختصاصی مازندشورا: اشاره: استان مازندران و به خصوص شهرستان ساری تاکنون قهرمانان بسیاری در رشتههای رزمی به خصوص ورزش بوکس پرورش داده است اما تاکنون مرکز استان از داشتن خانه بوکس محروم بود. اما به همت هیات بوکس ساری، اخیرا خانه بوکس ساری احداث شده است که ورزشکاران این رشته و همچنین سایر رشتههای رزمی فضایی مخصوص و با امکانات حرفهای در اختیار داشته باشند تا با فراغ بال بیشتری به تمرینات حرفهای خود بپردازند. به همین منظور نشریه موثق مصاحبهای با دکتر یوسفنژاد نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس در مجلس شورای اسلامی، حسین نادری دبیر هیات بوکس شهرستان ساری و حسین دلیری رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ساری تهیه کرده است که در ادامه میآید.
یوسفنژاد در گفتگوی اختصاصی با موثق؛
وعدههای مسئولان به قهرمانان عملی نمیشود
علیاصغر یوسفنژاد، در گفتگوی اختصاصی با موثق درباره مشکلات ورزش کشور، اظهار کرد: بزرگترین مشکل ورزش کشور، ساختار آن است و تربیت بدنی در سطح شهرستانها، استانها و کشور مشکل دارد و مربوط به یک شهر یا استان نیست.
وی، با بیان اینکه وظایف، مسئولیت و برنامههای ورزش کشور با ساختار اداری و پرسنلی آن تطبیقی باهم ندارند، افزود: مثلا در مقطعی بخاطر برخی مسائل سیاسی تصمیم گرفتند که سازمان تربیت بدنی را به وزارت ورزش و جوانان تبدیل کنند، بدون آنکه نتایج آن اندیشیده شود یا تبدیل کارشناسی شده باشد. بنابراین به یکباره سازمانی به وزارتخانه تبدیل شد یعنی همان رئیس و معاون سازمان به یکباره وزیر و معاون وزیر وزارتخانه شدند.
تبدیل سازمان ورزش به وزارت ورزش و جوانان کارشناسی نبود
نائب رئیس اول فراکسیون ورزش، تصریح کرد: طبق قانون آنها میبایست طی مدت 6 ماه ساختار خود را به تصویب برسانند، بعد فعالیتهای حرفهای خود را آغاز کنند در حالی که حدود 8 سال از آن تاریخ گذشته و هنوز اتفاق خاص ساختاری نیفتاده است! یوسفنژاد، با اظهار اینکه همچنان همان مشکلات سابق، در ورزش کشور حاکم است، گفت: یکی از مهمترین علل آن، حضور و فعالیت همان افراد سابق است و فقط اسامی و عناوین تغییر یافته است.
ورزش وابسته به یک دستگاه و نهاد نیست
وی، با اشاره به بدسلیقگیهای انجام شده در تصمیمات ورزش کشور، افزود: اشکال دوم تغییر سازمان ورزش به وزارتخانه این است که آنها خواستار حل معضلات جوانان در این وزارتخانه بودند در حالی که از ابتدا چنین امری بعید به نظر میرسید که در این خواسته موفق عمل نمایند یعنی «ورزش» و «جوانان» دو موضوع مستقل، غیر مرتبط و جدا از هم را در کنار هم آوردند و دیدیم که در امور جوانان اتفاقی نیفتاده است!
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مشکل سوم این است که معضلات تربیت بدنی، مشکل بین یک دستگاه و یک بخش نیست بلکه نیاز است همه دستگاهها (دانشگاهها، آموزش و پرورش، نیروی نظامی و انتظامی، بخش خصوصی، بخش کارگری و ...) دست به دست هم دهند و کمک کنند تا ورزش کشور به جایگاه واقعی خود برسد و واقعا ورزش شود. این درحالی است که ارتباط و همکاری دستگاههای نامبرده نظام یافته نیست و هر کدام جداگانه فعالیت میکنند.
در تربیتبدنی مدیریت وجود ندارد
یوسفنژاد، با بیان اینکه با وضعیت امروز بخش عمدهای از جامعه از تربیت بدنی جدا هستند، گفت: در تربیت بدنی مدیریتی وجود ندارد و بسیاری از قهرمانان از دارایی و هزینه خود پلههای ترقی را طی میکنند چون در تربیت بدنی ما، طرح جامع وجود ندارد استراتژی توسعه ورزش ندارند که ما ببینیم کجا هستیم، چه چیزهایی داریم و چشم انداز آینده ما چیست.
وی، با اظهار اینکه امروزه ورزش صنعت است و درآمدزایی بالایی دارد، افزود: در ایران هنوز وضعیت واگذاریها، خصوصی سازیها، مشخص نیست. هنوز نمیدانیم بانوان کجای ورزش کشور قرار دارند، جایگاه قهرمانان، پیشکسوتان در ورزش کجاست؟ جایگاه و نقش ورزش همگانی چیست؟ در حالی که با مشخص شدن جایگاه مجموعه اینها ورزش یک کشور ساخته میشود.
تبعیض مسئولان بین قهرمانان رشتههای ورزشی
نائب رئیس اول فراکسیون ورزش، با اشاره به تبعیضهای مسئولان با قهرمان رشتههای مختلف ورزشی، اظهار کرد: این تبعیضها در کشور و حتی در استانهایی چون مازندران نیز وجود دارد مثلا به قهرمان ورزش بدمینتون، کمتر از قهرمان کشتی بها داده میشود در حالی که هر دو قهرمانند و برای استان یا کشور افتخارآفرینی کردند. یا به یک فوتبالیست بیشتر از قهرمانان سایر رشتهها، مورد توجه قرار دارد.
وعدههای مسئولان به قهرمانان عملی نمیشود
یوسفنژاد، قوانین و مقررات موجود را مشکل دیگر تربیت بدنی عنوان کرد و گفت: قوانین و مقررات باید به گونهای روشن باشد که هر ورزشکاری قبل از هر تورنمنت و المپیکی وضعیت خود را بداند و قبل از اینکه به المپیک برود مطلع باشد، دستاورد و پاداش وی چیست؟ در صورت قهرمانی جایگاه و اعتبارش در جامعه چقدر است. راه وی معلوم باشد اما چون پشتوانه قانونی نداریم اعتدال رعایت نمیشود مثلا فردی در یک رشته در آسیا مقام دوم را کسب میکند مسئولان (فرماندار و بخشدار و مقامات شهرستانی و محلی) به استقبالش میروند و فرد دیگری مقام دوم جهان را در رشته دیگر کسب میکند حتی مغازهدار سرکوچه هم به استقبالش نمیرود! از همه مهمتر وعده و وعیدههایی که داده میشود نیز عملی نمیشود چون محل خرج ندارند بنابراین در چنین فضایی عدهای به صورت ناگهانی رشد میکنند و پس از مدتی فروکش میکنند.
وی، با بیان اینکه در زمینه سرمایهگذاری در رشتههای مختلف نیز سرمایه گذار وجود دارد، ادامه داد: توانایی کار و کنترل امور هم وجود دارد اما چون ساختار و روش خاصی وجود ندارد و حمایتها و روابطها ضابطهمند نیست به زودی با مشکل یا شکست مواجه و از صحنه خارج میشوند.
عابدینی و فراهانی در ورزش موفق بودند خادم و دبیر در سیاست
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، درباره حضور و دخالت سیاسیون در ورزش یا بالعکس، بیان کرد: به طور مطلق نمیتوانم حضور ورزشیها را در سیاست و حضور سیاسیون را در ورزش، منکر شوم بسیاری از سیاسیون (آقای عابدینی، صفایی فراهانی و ...) وارد ورزش شدند و موفق بودند و از آن طرف افرادی چون آقای خادم و دبیر و ... ) در سیاست موفق بودند. اما معمولا هر کسی در جایگاه خود باشد بهتر و مفیدتر است.
یوسفنژاد، افزود: افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند و سابقه کارهای سیاسی و ورزش دارند در صورت نیاز میتوانند موثر واقع شوند و حتی یک فرصتی برای ادرات باشد اما فردی سیاسی که سابقه و تحصیلات ورزشی ندارد یا برعکس فردی ورزشی که هیچ سابقه اجرایی ندارد به تبع خود نمیتوانند آنطور که باید موثر واقع شوند ولی ورزش و سیاست بهم بدهکارند از هم استفاده کردند به هم نفع میرسانند و طبیعتا میتوانند اثرات منفی نیز روی هم داشته باشند.
معدل ورود سیاسیون به ورزش خوب نبود
وی، با بیان اینکه معدل ورود سیاسیون به ورزش خوب نبوده است، تصریح کرد: در کار و وظایف نیروهای پرنسلی مشکل هست با اینکه تعدادشان قابل ملاحظه نیست و نیروهای پرسنل ورزش در کل کشور زیر سه هزار نفر است در حالیکه 9 میلیون کارمند در کشور مشغول بکارند.
نماینده نخست استان مازندران، با اشاره به قدمت ورزش قهرمانی در مازندران، گفت: در طول تاریخ ورزش استان مازندران، بدون استثنا در تمامی ورزشها ما استعداد داریم حتی زمانی در 18 رشته ورزشی قهرمان ایران بودیم و نیاز است با یک برنامهریزی درست به دوباره به روزهای اوج برگردیم و حتی بهتر از قبل عمل کنیم که در این مورد و سایر موارد با مدیرکل مازندران جلسه داشتیم مسائل را مطرح کردیم امیدواریم در جلسات آینده به نتایج خوبی برسیم.
نادری دبیر هیات بوکس شهرستان ساری در گفتگو با موثق؛
راهاندازی مجهزترین سالن بوکس استان در ساری
حسین نادری، در گفتگو با موثق با اظهار اینکه مهمترین برندهای تجاری دنیا برای معرفی خود به ورزش روی میآورند و اقدام به تیمداری میکنند، گفت: امروزه دیپلماسی ورزش یکی از مهمترین روشهای تبادل فرهنگی و برندسازی شهری است برای همین کشورها برای معرفی جهانی خود هزینههای هنگفت المپیک را پذیرا میشوند تا بتوانند در عرصه جهانی معرفی شوند. وی، با بیان اینکه یکی از کوتاهترین مسیرهای معرفی مازندران در سطح ملی، آسیانی و جهانی بیشک دیپلماسی ورزشی میباشد، افزود: ظرفیت ورزشی مازندران از یکسو و شرایط اقلیمی استان از سویی دیگر در عرصه مختلف ورزشی (آبی، ساحلی، و سایر ورزشهای تفریحی) مطرح میباشند. همچنین میزبانی اردوها و مسابقات ورزشی میتواند مازندران را در سطوح مختلف معرفی نماید که درخشش کمنظیر مازندران در المپیک ریو شاهدی بر این مدعاست.
ورزش مازندران و ظرفیتها – ضعفها
دبیر هیات بوکس شهرستان ساری، درباره ورزشهای متناسب با طبیعت استان و گردشگری ورزشی استان، بیان کرد: مازندران از طبیعت بینظیری برخوردار است كه قابلیتهای متعددی را در زمینههای مختلف به وجود آورده است. در زمینه فعالیتهای ورزشی نیز مازندران دارای قابلیتهای بیشماری است. وجود دریاچههای فراوان و رودخانههای بیشمار در استان، ظرفیت مناسبی را برای توسعه ورزشهای آبی مانند شنا، قایق رانی و موج سواری به وجود آورده است. و سواحل ماسهای خزر نیز بستر مناسبی برای والیبال ساحلی میباشد. برخی از رودخانههای استان دارای آبی خروشان میباشند كه از درهها و مناطق سنگلاخی و با شدت فراوان جریان دارد که این امر امكان مناسبی را برای قایق رانی در آبهای خروشان به وجود آورده است. همچنین بخش وسیعی از استان مازندران در یك منطقه كوهستانی واقع شده و بلندترین قله ایران یعنی دماوند در آن قرار گرفته است. بنابراین كوهنوردی یكی دیگر از قابلیتهای ورزشی و تفریحی استان مازندران محسوب میشود. و نیز وجود كوههای صخرهای امكان توسعه ورزش مفرح صخره نوردی را در استان به وجود آورده است. راه پیمایی در جنگل و دیدن مناطق زیبای آن نیز از دیگر قابلیتهایی است كه می تواند بسیار مورد توجه گردشگران قرار گیرد. مجموعه این امكانات در كنار سایر قابلیتهای استان، ظرفیت بسیار بالایی را برای جذب گردشگری ورزشی در استان مازندران به وجود آورده است. که تنها توجه اندک مسئولین به این پتانسیلها میتواند علاوهبر توسعه ورزش استان سبب میزبانی مازندران برای اردوی تمرینی تیمهای مختلف ورزشی باشد.
انتقال اثرات مثبت ورزش با ورزشهای همگانی
نادری، ورزش را عامل سلامت اخلاقی جامعه دانست و گفت: بیشک ورزش در سلامت بدنی، روانی و اخلاقی جامعه بسیار موثر است و ضمن کاهش هزینههای بهداشت و درمان باز دارندهای مهم در مقابل میل به سوی ناهنجاریهای اخلاقی و اعتیاد است. لذا اختصاص هزینه برای توسعهی ورزش در واقع تحقق عملی ضرب المثل «یک تیر و چند نشان» است که از سویی سبب پرورش نخبگان ورزشی میشود و از سویی دیگر مانعی در گسترش ناهنجاریهای اجتماعی میباشد. لذا در توسعه ورزش به عنوان ابزاری فرهنگی نباید مغفول ماند چراکه توسعه ورزش اثراتی چند وجهی بر جامعه دارد. و لذا ورزش یکی از مهمترین عوامل در استحکام ستون فقرات جامعه از حیث اخلاق میباشد. که توجه به ورزشهای همگانی یکی از شیوههای عملی برای انتقال اثرات مثبت ورزش به جامعه در سطح وسیع است.
سوء مدیریت در توسعه و توزیع امکانات ورزشی
وی، سوء مدیریت در توسعه و توزیع امکانات ورزشی را یکی از ضعفهای موجود دانست و افزود: واگذاری مدیریت سالنهای ورزشی از سوی اداره ورزش و جوانان شهرهای استان در قالب مزایده به بخش خصوصی با قراردادهایی که هرساله اجاره بیشتری را طلب میکنند خود سبب افزایش سرانه هزینه ورزش برای جوانان علاقهمند به تفریح سالم و ورزش حرفهای میشود.
تاثیر ورزش در حوزه اقتصادی
دبیر هیات بوکس شهرستان ساری، تصریح کرد: ورزش به عنوان یک صنعت سالم و با گردش مالی بسیار بالا در سطح جهان میتواند در حوزه اقتصادی نیز اثرگذار باشد. با این همه سرانه ورزش مازندران در کشور چندان قابل توجه نیست مازندران با همه ظرفیتهای نیروی انسانی حرفهای و شرایط اقلیمی بسیار مساعد سرانه اعتبارات و امکانات ورزشی آن در سطح استان های محروم می باشد.
راهاندازی مجهزترین سالن بوکس استان
نادری، در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در هیات بوکس شهرستان، بیان کرد: مجهزترین سالن بوکس استان را در ساری به عنوان مرکز مازندران راهاندازی کردیم که بابت تجهیز و نوسازی، و تکمیل امکانات آن بالغ بر 80 میلیون هزینه شد و 3 ماه زمان برد. وی، ابعاد خانه بوکس (مجموعه ورزشی با امکانات ویژه از قبیل استخر و سونا) را 500 متر مربع اعلام کرد و گفت: این سالن مجهز به 2 رینگ میباشد در حالی که تاکنون ساری به عنوان مرکز استان از داشتن رینک محروم بود.
دبیر هیات بوکس شهرستان ساری، تعداد ورزشکاران سازمانیافته شهرستان ساری در رشته بوکس را حدود500 نفر اعلام کرد و افزود: تعداد باشگاههای بوکس شهرستان نیز 15 باشگاه است. مسابقات تدارکاتی متفاوتی جهت بهبود وضعیت تیم شهرستان انجام گردیده است و در شهریور امسال میزبان تیم گرگان بودهایم و در شش ماهه دوم امسال مسابقات و اردو های خارج از استان پیشبینی شده است. نادری، افزود: المپیاد ورزشی به عنوان بزرگترین رخداد ورزشی در شهر ساری برگزار خواهد گردید که در رشته بوکس در آذرماه برگزار میشود.
وی، در پایان اظهار داشت: در موفقیت های ورزشی استان مازندران آقای حسین زادگان مدیر کل محترم ورزش و جوانان و در شهر ساری آقای دلیری ریاست اداره ورزش و جوانان ساری نقش تاثیرگذاری ایفا کرده اند که جای دارد از این عزیزان به نمایندگی از جامعه ورزش بوکس ساری تشکر نمایم. ضمن اینکه انتظار میرود جهت گرایش و جذب هرچه بیشتر جوانان به ورزش از جمله رشته بوکس تدابیر و برنامههای خاصی در نظر گرفته شود و میزان امکانات و تجهیزات ورزشی شهر افزایش یابد چون هرچه بیشتر به ورزش جوانان پرداخته شود میزان ناهنجاریهای اجتماعی کاهش مییابد.