نوازندگان گمنام مازندران شناسائی می شوند

تاریخ انتشار : دوشنبه 13 شهریور 1396 - ساعت : 17:13

کد مطلب: 30770 چاپ به اشتراگ گذاشتن

نوازندگان گمنام مازندران شناسائی می شوند

مازندشورا: ساری - ایرنا - سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت که این اداره کل شناسائی و معرفی نوازندگان بومی خود ساخته و گمنام استان را در دستور کار قرار داده است .

مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساری افزود : این کار هم اکنون به بهانه برگزاری دومین جشنواره موسیقی لیلم با همکاری یکی از شرکت های فرهنگی و هنری و با اعزام یک گروه تحقیقی به روستاها و مناطق صعب العبور مازندران در حال انجام است .
وی با تاکید بر این که اجرای طرح شناسائی نوازندگان گمنام پس از جشنواره هم ادامه می یابد ، گفت که ضبط آثار این هنرمندان خودساخته و گمنام و شرکت دادنشان در جشنواره لیلم بخشی از برنامه حمایتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از این هنرمندان است .
محمدی یکی از نتایج جانبی طرح شناسائی نوازندگان خودساخته و گمنام را تشکیل بانک اطلاعاتی نوازندگان موسیقی برشمرد و توضیح داد : هم اکنون بانک اطلاعات جامع نوازندگان موسیقی بومی مازندران وجود ندارد ولی با به ثمر رسیدن این فعالیت پژوهشی و تحقیقی ، این ضعف و اشکال در بخش هنر استان رفع می شود .
وی افزود : در حال حاضر بجز 2 یا سه استاد موسیقی بومی مازندران ، اسناد مکتوبی در حوزه نوازندگان موسیقی بومی استان وجود ندارد ، در حالی که با تدوین این اسناد ، نسل های آینده می توانند از آگاهی های لازم در این زمینه برخودار شوند .
سرپرست معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران شکاف فرهنگی را یکی از معضلات جامعه کنونی دانست و تاکید کرد : همگام با گسترش تکنولوژی ، باید فرهنگ و رسوم سنتی و بومی را حفظ کرد تا جلوی شکاف فرهنگی گرفته شود.
وی تقویت هویت بومی را از برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران معرفی کرد و گفت که برگزاری جشنواره فیلم وارش ، جشنواره های عکس با موضوع فرهنگ بومی و جشنواره موسیقی از جمله لیلم بخشی از برنامه ها برای تحقق این هدف بوده است .
موسیقی مازندرانی از جمله هنرهائی است که به خاطر داشتن سازهای اختصاصی ، هویت مستقلی پیدا کرده است و بر خلاف برخی مناطق ایران ، این موسیقی بر هویت زبانی اتکا ندارد اگر چه زبان مازندرانی بر غنای آن اضافه می کند .
دوتار ، دسر کوتن ، سرنا ، لگن ، قرنه و کمانچه محلی از جمله آلات موسیقی سنتی و بومی مازندران هستند که این هنر را زنده نگه داشته اند و اغلب هنرمندانی که این سازها را می نوازند ، خودآموخته به حساب می آیند.
با این وصف ، موسیقی مازندران در مناطق مختلف این استان ویژگی های خاص خود را دارد که علاوه بر لهجه و زبان ، عوامل فرهنگی ، محیط طبیعی و نوع کسب و کار بر آن اثر گذاشته است .
در حالی که موسیقی نواحی مرکزی مازندران عمدتا بر پایه نغمه ها و مولودی های چوپانی مانند طبری و کتولی شکل گرفته که تنها با همراهی لله وا هر شنونده ای را به وجد می آورد ، موسیقی شرق مازندران متاثر از مقام هراتی است که با ساز اختصاصی دوتار همراهمی می شود و موسیقی غرب مازندران عمدتا با طالبا و سازهائی مانند سرنا و دهل نواخته می شود.
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
2096/1654

فرهنگي

موسيقي

نوازندگان ناشناس

مازندران


منبع : ایرنا - مازندران

برچسب ها : #مازندران #موسیقی #نوازندگان #جشنواره #فرهنگ #گمنام #فرهنگی #اداره #مناطق #برنامه #شناسائی #ندارد #اسلامی #ارشاد #استان #اسناد #دوتار #مازندرانی #عمدتا #گرفته #اختصاصی #مانند #هنرمندان #افزود #محمدی #خبرنگار #اکنون #برگزاری #تاکید #تحقیقی #خودساخته

لینک کوتاه مطلب :

نظر شما در مورد : نوازندگان گمنام مازندران شناسائی می شوند

*

*


X https://sport45.site/