ضرورت تشکیل شورای عالی گردشگری در مازندران
گردشگری مازندران برای خروج از بنبستهای اداری و قرار گرفتن روی ریل پیشرفت به تشکیل یک شورای مرکزی و راهبردی با عنوان شورای عالی گردشگری به ریاست استاندار نیاز دارد.
برند یک شهر
برندسازی شهری نتیجه فرایند ایجاد حس تعلق ساکنانی خواهد بود که جای پای برنامهریزان شهری را در گوشهگوشه شهر حس میکنند و میکوشند تا برند شهرشان را نامدار کنند.
غرب مازندران در محاصره ساختوسازها
شهرهای غرب مازندران، به دلیل وجود جاذبههای بکر طبیعی، آبوهوای مطبوع و موقعیت استراتژیک، در دهههای اخیر به یکی از پرتقاضاترین مناطق برای سکونت تبدیل شده است.
ضرورت تفکیک وزارت راه و شهرسازی
هوش مصنوعی دگرگونکننده چشمانداز شهری
هوش مصنوعی راهحلهایی را برای چالشهای اجتماعی، انرژی و زیستمحیطی ارائه میدهد. شهرهای هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی قرار است نقش برجستهای در ایجاد شهرنشینی فراگیر و پایدارتر ایفا کنند
شوراها و آزمون شورای نگهبان
اگر در ماههای آینده اصلاحاتی برای افزایش مدت شوراها به عمل آمد، انتظار میرود شورای نگهبان به رسالت تاریخی خود در دفاع از حق انتخاب ملت عمل نموده و مصوبه را تأیید نکند. همچنین اگر اعضای کنونی شوراها خود را نماینده واقعی مردم میدانند، نباید از انتخابات واهمه داشته باشند.
پوپولیسم اقلیمی
نظریههای توطئه تنها یکی از ابزارهای موجود در جعبه ابزار پوپولیستهای اقلیمی خواهد بود. روایتهای سلفیگرایانه ممکن است به «حفاظت از شیوههای زندگی باستانیمان» و «پایبندی به میراث اجدادمان» فراخوانی کنند و به راحتی فراموش کنند که بخشی از میراث اجدادمان، عامل تغییرات اقلیمی بوده است.
نجات شهر قبل از انتخابات شوراها
اگر عملکرد شهرداران و شوراهای شهرهای کوچکتر حتی در مراکز شهرستان ها را بررسی کنیم به سادگی میتوان به عمقی از فساد و همچنین استفاده از نیروهای ناکارآمد در مدیریت شهری رسید.
المانهای مازندران در دایره فراموشی
بسیاری از نمادها، الگوها و المانهای مازندران در دایره فراموشی قرار گرفتهاند.
شهر بیحوصله
سست و کرخت، بیهدف؛ قدمزنان این سو و آن سو، نیمنگاهی به اطراف میاندازد. هیچ اهمیتی برای خود قائل نیست، چه برسد به دیگران و غریبهها. زندگیاش از ساختار طبیعی خارج شده و کاملاً بیحس و بیتفاوت شده است.
پیشنهادی برای نحوه انتخاب شهرداران
انتخاب مستقیم شهردار توسط مردم دور زدن و نادیده گرفتن شورای شهر است ولی می توان با تغییر و تکمیل قوانین موجود و لزوم اعمال نظر مردم در انتخاب شهردار از این روش استفاده کرد.
رسانه در مسلخ مدیریت شهری
شهرداریها نیز باوجود در دست داشتن امکانات تبلیغاتی بخشی از رسانه شهری را در دست دارند که تاثیرگذاری قابلتوجهی به جهت قرارگیری در مسیر مردمدارند اما محتوای آن همانقدر که میتواند مثبت و تاثیرگذار باشد همانقدر نیز میتواند موجب چالش در سطح شهر شود.
چهار رکن شهرهای آینده
براساس تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ماه اکتبر در تقویم این سازمان به نام «اکتبر شهری» نامگذاری شده است که اولین دوشنبه این ماه «روز جهانی اسکان بشر» و آخرین روز آن یعنی ۳۱ اکتبر «روز جهانی شهرها» نامیده میشود.
ولنگاری در شوراها
مازندشورا: آنان که سالها به نظارت استصوابی حمله کرده و میکنند، امروز در مقابل ولنگاری در شوراها چه پاسخی دارند؟
حکایت کریم شیرهای و احوالات برخی اعضای شورای شهرداری ساری
شورایی که به خمودی و خمولی شهره است و کاری جز تعظیم و مجیزگویی های آشکار و پنهان در برابر پدرخوانده ندارد
شورای بی زبان
اختصاصی مازندشورا: گاهی مسئله ی اطلاع رسانی از خود امر واقع مهم تر می شود. یعنی آنکه اطلاع رسانی درست و به موقع می تواند از تبعات یک خبر در جامعه جلوگیری کند...
ضرورت اطلاع مدیران شهری از مورفولوژی شهرهای مازندران
اختصاصی مازندشورا: مهمترین عامل تاثیرگذار در مورفولوژی شهر زیرساخت مکانی و نشستگاه شهر است. چرا كه به رغم رشد اقتصادی و تكنیكی، هنوز جایگاه عوامل طبیعی را در ساخت، بافت و شكل پذیری شهرها نمیتوان دست كم گرفت
رشد قارچ گونه مجتمعهای تجاری ساری
اختصاصی مازندشورا: ساری بیش از گجایش خود شاهد رشد قارچ گونه مجتمعهای تجاری است. اما پشت پرده این ساختوسازهای متعدد چیست که با وجود خالی ماندن واحدهای تجاری و عدم فروش آنها همچنان ساخت این مالهای تجاری سودآورد است.
انحراف از قانون، دردسر جدید مدیریت شهری بهشهر
اختصاصی مازندشورا: شهرستان بهشهر از زمان بهروی کار آمدن شورای پنجم دچار فراز و نشیبهای بسیاری شده و در مقولههای مختلف، حاشیه بسیار داشته است.
بافت شناسی شهریهای مازندران
اختصاصی مازندشورا: بافت شهرها متاثر از شرایط اجتماعی، فیزیکی و طبیعی گذشته و شرایط اقتصادی و اجتماعی حاضر به همراه تصمیمگیریهای مدیریتی موجود میباشد.
افشین اعلا : پایتخت را دوست دارم و در آن اهانتی به مازندرانی ها ندیدم
مازندشورا: امیدوارم نیت این دوستان خیر باشد و شیفته ی "احسنت "و"دست مریزاد" و "درود به شرفت" و از این قبیل تأییدهای کلیشه ای در فضای مجازی نباشند. ولی نباید به عوام فریبی و تحریک احساسات قومی در استان عزیز ما دامن بزنند.
مازندران معبر یا مقصد گردشگران
سؤال اینجاست که تا چه اندازه شهرهای گردشگری مازندران توان نگهداری مسافران و گردشگران را به عنوان شهر مقصد دارند تا صرفاً معبری برای عبور گردشگر برای پیدا کردن مناطق گردشگری دیگر نباشند.
رونق کسب و کار در ازای نگاه متفاوت مدیران
اختصاصی مازندشورا: امروزه بهدلیل رشد رسانههای جمعی و فضای مجازی، برای رونق کسب و کار در یک استان باید برندسازی صورت گیرد؛ جامعهای که دارای برند منحصربهفرد خودش باشد، از لحاظ اقتصادی دچار خسران کمتری شده و کسب و کار در آن رونق بسزایی خواهد داشت.
هزار سنگر در تسخیر زبالهها/ مسئولان به فکر چارهاندیشی باشند
اختصاصی مازندشورا: تخلیه شیرابههای صنعتی توسط کارخانجات و نفوذ شیرابههای زباله عمارت به رودخانه هراز، نامه جالب وزارت نیرو در پاسخ درخواست بنده و آمار تکان دهنده سازمان ثبت احوال کشور در مورد مرگ و میر ناشی از همین آلودگیها، از جمله اتفاقاتیاست که در آمل رخ دادهاست.
مدیران شهری، شهر را برای معلولان ایمن کنند
مازندشورا: امروز مصادف با دوازدهم آذر، روز جهانی معلولان نامگذاري شده است و از اين رو اهميت مي يابد كه معلولان نيز مانند ساير شهروندان حق حيات ، حق بهره مندی از خدمات اجتماعی و حق حضور فعال و موثر در اجتماع دارند.
خوش نشینی مستاجران ساروی
اختصاصی مازندشورا: مردم ساری 23 درصد از درآمد خود را به اجاره بها اختصاص می دهند.
لزوم مردمی بودن و مردمی ماندن هیئات مذهبی
اختصاصی مازندشورا: با شروع ایام محرم هیئات مذهبی فعالیت خود را جهت برگزاری مراسمهای عزاداری امام حسین(ع) در دههی اول ماه محرم آغاز کرده اند.
ظرفیت بالا و بهرهوری اندک/بحران زدگی جایگاه فضای سبز مازندران
اختصاصی مازندشورا: آن بخش از فضای سبز که در محدوده شهر طراحی و بنا شده، فضای سبز شهری نامیده میشود. این بخش در حقیقت بخشی از فورمولوژی شهری را تشکیل میدهد و به بیان دیگر فضای سبز در کنار اسکلت فیزیکی شهر تعیین کننده اندام و به طور کلی سیمای شهر است.
اوضاع نا به سامان مبلمان شهری در مازندران
اختصاصی مازندشورا: مبلمان شهری، متناسب با فرهنگ و عقاید آن شهر باید طراحی شود به گونهای که معرف هویت آن جامعه باشد.
مشکلات زیستمحیطی معضل اینروزهای مازندران/تعفن زباله یا سوء مدیریت؟
اختصاصی مازندشورا: امروزه در شرایطی زندگی میکنیم که در دنیای اطراف ما شهرهای صنعتی درحال ارائه خدمات مطلوب زیستمحیطی و مدیریت صحیح پسماند هستند اما در مازندران شاهد عملکردی مخالف این جریان هستیم و در این یادداشت به بیان عوامل دخیل در این زمینه میپردازیم:
آیا وقت آن نرسیده تا مسئولان به فکر ایجاد المانهای شهری تازهای باشند؟/لزوم استفاده از المانهای بومی در شهرهای مازندران
اختصاصی مازندشورا: شاید برای شروع بهتر باشد از جملهی معروف کرسیتوفر الکساندر یاد کنیم: شهر یک اثرهنری بزرگ است که آفرینندگانی به وسعت خود و به تعداد جمعیتش دارد.
قطع برق معضل چندین ساله ی مازنی ها
اختصاصی مازندشورا: قطع برق به از دست رفتن کوتاه یا بلند مدت توان الکتریکی در یک منطقه اطلاق میشود. چند سالی است که این پدیده در اکثر نواحی استان، باعث ایجاد ضربات جبران ناپذیری بر پیکرهی اقتصاد، اجتماع، زندگی شهری و روستایی شده و این درحالی است که مازندران با داشتن توان بالای تولید خود از جمله استان های مهم کشور در زمینه تولید برق است.
« من یک مازندرانی هستم و مازندران را به مثابه یک کلان شهر می بینم»
اختصاصی مازندشورا: بی تردید باید گفت تفکر جزیره ای و عملکرد قبیله ای مهمترین عامل توسعه نیافتگی استان مستعد مازندران است... یادداشتی از کوروش غفاری چراتی- روزنامه نگار
اولین رئیس شورای پنجم؟
اختصاصی مازندشورا: در ساری برخلاف بسیاری از شهرها بیش از آنچه نشستهای منتخبین شورای پنجم معطوف به انتخاب شهردار باشد، معطوف به توزیع مسئولیتها در شورای شهر است
شهرداری منطقه یک ساری، منطقه ای به وسعت یک شهر
اختصاصی مازندشورا: سال 89 شهرداری ساری در اقدامی با هدف تسهیل در خدمت رسانی و بالا رفتن کیفیت اجرای مصوبات شورای شهر، ساری را به سه منطقه تقسیم کرد...
هرچند بی ستارگان آسمانیم ولی زنده برآنیم که آرام نگیریم
اختصاصی مازندشورا: میخواهم برای آغاز بهانه روز خبرنگار ، یک بخشی از شعر خوب شاعر کشورمان جناب آقای سید علی صالحی در یادداشتم استفاده کنم و این روزها شبیه حال روز همه ما خبرنگاران است .
یکه تازی طلاق در مازندران
اختصاصی مازندشورا:مشکلی خطرناک واژه ای که علیرضا یونسی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در جلسه کارگروه اجتماعی فرهنگی مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی در مورد طلاق بکار برد . جلسه ای که در هر سال برگزار می شود تا شاید بتوانند آسیب های اجتماعی که تعداد آن هم کم نیست را سامان ببخشند.
روابط عمومی شهرداری ساری در مسیر حرفهای شدن
اختصاصی مازندشورا: اولین نکتهای که در وب سایت شهرداری ساری دیده میشود این است که دیگر شاهد بزرگنمایی و ستایش مهدی عبوری نیستیم، اتفاقی که در گذشته معمول بود و باعث آسیب به شهردار میشد. و به جای آن؛ در وب سایت شهرداری، فضاهایی برای معاونتها، مناطق، سازمانهای تابعه در نظر گرفته شده است که به تولید محتوا میپردازند.
ذکاوت یک شهردار در تعامل و همگرایی برای توسعه ساری
اختصاصی مازندشورا:سالهاست مازندران مظلوم جور اختلافات سلیقه ای و عدم همگرایی در درک اولویت ها را توسط مدیران و مسئولان خود در سطوح مختلف بر دوش می کشد و ساکنان این سرزمین رویایی هرگز نتوانستند از مواهب خدادادی خود آنگونه که باید بهره مند شوند.
تغییر زودهنگام در ترکیب شورای شهر ساری/ دو گزینه ی مطرح برای اداره کل راه و شهرسازی استان
اختصاصی مازندشورا:درحالی که کابینه دولت دوازدهم تشکیل نشده است و تعیین استاندار مازندران نیز در حد گمانه زنی هاست در حالی رایزنی برای کسب کرسی اداره کل راه و شهرسازی مازندران آغاز شده است که نکته حائز اهمیت سایه ی شهرداری و شورای شهر ساری بر مدیریت این اداره می باشد چرا که دو عضو فعلی شورای پنجم ساری از گزینه های مطرح برای این کرسی مدیریت می باشند.
از «اعلام نتایج دیرهنگام آرای نامزدها» تا «تایید انتخابات 46 روز پس از برگزاری آن»
مازندشورا: روزها از پی هم می گذشت و اخبار ضد و نقیض درباره تایید یا ابطال انتخابات، مردم را کلافه کرده بود. برخی از آن با عنوان «تجارت سیاه» و «خریدوفروش سیستماتیک رای» یاد می کردند و برخی آن را انتخاباتی سالم همچون دیگر انتخابات این شهر می نامیدند. گروهی سعی در اثبات ارتباط تخلفات صورت گرفته با شهردار ساری و حامیان وی داشتند و گروهی می گفتند تخلفات صورت گرفته هیچ ارتباطی به شهردار مرکز استان ندارد
پيام تبريك على اصغر يوسف نژاد به مناسبت ١٤ تيرماه روز دهيارى
مازندشورا: بی شک یکی از آرمان های بلند نظام مقدس اسلامی، استقرار عدالت در ابعاد مختلف آن در سراسر ایران بوده است. در این راستا توزیع عادلانه منابع و سرمایه ها و نیز توجه به توسعه روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته در سرلوحه برنامه های نظام ، مجلس و دولتمردان قرار داشته است
سخنی با اعضای جدید شورای شهر
اختصاصی مازندشورا: نظارت ,شفافییت و پاسخگویی یکی از مهمترین مولفه های حکمرانی خوب در دنیای امروزی است,که اصطلاح دولت شیشه ای به آن داده می شود.به این معنا که همه چیز در دید وانظار عمومی مردم قرار می گیرد
ساری به آشتی خانوادگی نیاز دارد
مازندشورا: بیائیم نتیجه تائید یا باطل شدن انتخابات را واگذاریم و سبک دیپلماسی روز را که همان برد-برد است، در پیش بگیریم و از منافع فردی و گروهی خود گذشته و رونق و پیشرفت ساری را با رعایت کلیت منافع استان اصل بدانیم و زمینه ی یک آشتی درون خانوادگی را رقم بزنیم
سری که درد نمیکنه دستمال نمی بندند
اختصاصی مازندشورا: مسئولان باید بدانند تنها با اداره کردن شهر توسط شهروندان، و مشارکت حداکثری آنان در تصمیم گیری و و اجرای طرح ها و برنامه توسط آنها می توانند احساس جامع و یکپارچگی در میان شهروندان را گسترش دهند
اَدبِ باختن-اَدبِ دموکراسی
اختصاصی مازندشورا: کسانی که اَدب باختن دارند و می توانند پیروزی رقیب را بر خویش ببینند و چه آسان به انتخاب مردم و اراده مردم تَن بدهند. اینان کسانی هستند که روح واقعی دموکراسی را درک کرده، آن را فهمیده اند و اصول و قواعد دموکراسی را در زندگی سیاسی و اجتماعی خویش به کار می گیرند
گردشگری محور توسعه، اما...
اختصاصی مازندشورا: با توجه به جمعیت سه میلیون و دویست و هشتاد هزار نفری استان مازندران، حضور حدود سه میلیون مسافر در طی چند روز عددی فوق العاده محسوب میشود. اما سوال اینجاست که تا چه میزان از این ظرفیت استفاده شده است. باید توجه داشت که درآمد زایی از طریق فروش بلال، چیپس و پفک، اجاره ویلاهای شخصی و یا صرفا اخذ ورودی جنگل و دریا و امثالهم به هیچ عنوان مطلوب برای استانی با این طرفیت گردشگری نیست و نخواهد بود
الویت های شورای شهر و شهردار چیست؟ مردم چه مطالباتی دارند؟
مازندشورا: رویکرد جدید مدیریت شهری؛ مهمترین دغدغه ای است که این روزها بعد از مشخص شدن اعضای شورای پنجم شهر تهران به آن پرداخته می شود. این موضوع به هر حال شهر نیازمند نگاه نو و جدید است. نگاهی که تنها یه موضوعات زیر ساختی و عمرانی نپردازد
تایید دیرهنگام انتخابات در ساری مسبوق به سابقه است
اختصاصی مازندشورا: اگر به تاریخچه انتخاباتهای مختلف در شهر ساری نگاهی بیاندازیم، متوجه میشویم در گذشتهای نه چندان دور اتفاق مشابهی در دوره نهم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه ساری رخ داد. در 12 اسفند 1390 نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در آن سال صحت انتخابات در 7 حوزه تایید شد، یک حوزه به دور دوم رفت اما حوزه ساری تا مدتها تایید نشده بود